Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

Biserica Sf Nicolae Dorohoi

Biserica Sf Nicolae Dorohoi

Biserica domneasca din dorohoi, inchinata sfantului ierarh nicolae a fost ctitorita in anul 1495, de catre sfantul voievod sfefan cel mare, si a fost sfintita in data de 18 octombrie a. Biserica sfântul nicolae domnesc din dorohoi, județul botoșani, românia.

Iata cateva CV-uri de cuvinte cheie pentru a va ajuta sa gasiti cautarea, proprietarul drepturilor de autor este proprietarul original, acest blog nu detine drepturile de autor ale acestei imagini sau postari, dar acest blog rezuma o selectie de cuvinte cheie pe care le cautati din unele bloguri de incredere si bine sper ca acest lucru te va ajuta foarte mult

Nicolae is a biserică located at strada stefan cel mare in dorohoi. Dorohoi biserica domneasca sfantul nicolae 1495 a photo on flickriver. Ctitorita de stefan cel mare, biserica domneasca sf.

Dorohoi Biserica Domneasca Sfantul Nicolae 1495 Flickr
vizitati articolul complet aici : https://www.flickr.com/photos/134469298@N03/48653425161
Biserica sfântul nicolae domnesc din dorohoi este un lăcaș de cult ortodox construit în anul 1495 în localitatea dorohoi ca şi cel al voievodului, creştetul omenesc al fiarei de pe blidul smălţuit de la sf. Nicolae domnesc, preotul paroh gavriil ursu a amenajat un paraclis n casa cu arcade, aducnd aici sfnta mas, catapeteasma altarului sf. Dup nceperea lucrrilor de restaurare la biserica sf.

Biserica sfântul nicolae domnesc din dorohoi este un lăcaș de cult ortodox construit în anul 1495 în localitatea dorohoi (astăzi municipiu în județul botoșani).

Ctitorita de stefan cel mare, biserica domneasca sf. Sfinţirea bisericii trei ierarhi din iaşi. In 1509 este prădat de poloni iar în 1510 și 1513 de tătari.

9 aprecieri pentru a aprecia si/sau adauga la favorite prezentarea, trebuie sa fii autentificat. Biserica sfântul nicolae domnesc din dorohoi este un lăcaș de cult ortodox construit în anul 1495 în localitatea dorohoi (astăzi municipiu în județul botoșani). Nicolae prin spargerea ușii de la intrare.

Judetul Botosani Dorohoi Page 1 Line 17qq Com
vizitati articolul complet aici : https://line.17qq.com/articles/qfmnpfmmsy.html
Nicolae, în enciclopedia chişinău, chişinău, 1999. Autorul proiectului este vladimir țîganov, medicul spitalului raional nicolae ivanov, și unele persoane fizice au donat bani pentru construirea templuuil. Dorohoi biserica sf nicolae 1973 mănăstiri biserici schituri botoșani romania carte poștală 35277.

Aflat pe malul raului jijia, la o distanta de numai 36 de kilometri de municipiul botosani, orasul dorohoi este mentionat.

Dorohoi biserica sf nicolae 1973 mănăstiri biserici schituri botoșani romania carte poștală 35277. Este tipărită la iaşi pravila lui vasile lupu. Pictura ctitoriei sfântului voievod ştefan cel mare din dorohoi va fi restaurată în următorii doi ani.

Stilul arhitectonic abordat este cel moldovenesc al vremii, format. Dup nceperea lucrrilor de restaurare la biserica sf. Autorul proiectului este vladimir țîganov, medicul spitalului raional nicolae ivanov, și unele persoane fizice au donat bani pentru construirea templuuil.

Dorohoi Biserica Domneasca Sfantul Nicolae 1495 Flickr
vizitati articolul complet aici : https://www.flickr.com/photos/134469298@N03/48653425161
Biserica sfântul nicolae domnesc din dorohoi este un lăcaș de cult ortodox construit în anul 1495 în localitatea dorohoi (astăzi municipiu în județul botoșani). Ansamblul bisericii domnești cnipt dorohoi. Autorul proiectului este vladimir țîganov, medicul spitalului raional nicolae ivanov, și unele persoane fizice au donat bani pentru construirea templuuil.

Biserica sfântul nicolae domnesc din dorohoi, județul botoșani, românia.

Ctitorie a lui stefan cel mare din 1495, construita se mai numeste si sf nicolae domnesc deorece dorohoiul este mentionat ca resedinta secundara a domnului moldovei de. Biserica sfântul nicolae, aflată în orașul dorohoi, a fost ctitorită în anul 1495, de către ștefan cel mare. Victoria dacilor conduși de decebal asupra romanilor.

Posting Komentar untuk "Biserica Sf Nicolae Dorohoi"